Özel Kızılırmak'tan ben bilirim yarışması

Özel Kızılırmak

Özel Kızılırmak Orta Okulu ‘Ben Bilirim' adlı branş yarışmalarıyla farklı bir etkinliğe imza attı. Öğrenciler Fen, Matematik, Türkçe, Sosyal Bilgiler ve İngilizce branşlarında hazırlanan sorulardan kendi tespit ettikleri puanlardaki sorulara cevap veriyor

EN AZ BİR SORUYA CEVAP

Okul Müdürü Yasin Kayhan, “45, 55, 70, 85 ve 100 puanlık sorulardan oluşan toplam 25 soru havuzu oluşturuluyor. Sınıftan tüm öğrenciler kendi seçtikleri puanlardaki sorulara cevap vermek üzere sahneye çıkıyorlar. Soruya ‘Ben Bilirim’ der ve bilirse 2 katı puan alıyor. ‘Ben Bilirim’ der ve bilemezse seçtiği puanın yarısı kadar puan kaybediyor. Riskli ve çok zevkli bir havada geçen yarışma öğrencilere farklı bir hava ve motivasyon sağladı. Her öğrencinin en az bir soruya cevap vermesi, öğrencinin kendini toplum karşısında ifade etmesi açısından çok önemlidir” dedi.

ÖZGÜVEN KAZANIYOR

Kayhan, “Burada öğrencilerimizde gözlemlediğimiz en önemli kazanım, öğrencilerin kendilerine olan güvenlerinin artması, başarısı düşük gibi görülen öğrencilerin sorulara doğru cevap vererek sınıflarına puan kazandırmaları, kendilerine olan güvenin artmasına ve sınıftaki durumlarının farklılaşmasına vesile oluyor. 5’nci sınıflar arasında yapılan ben bilirim yarışmasını 5-A sınıfı kazandı.6’ncı sınıflar arasında yapılan Ben Bilirim Yarışmasını ise 6-C sınıfı kazandı. 7’nci sınıflar arasında yapılan Ben Bilirim Yarışmasını ise 7-B sınıfı kazandı. 8’nci sınıflar arasında yapılan Ben Bilirim Yarışmasını ise 8-A sınıfı kazandı” diye açıklama yaptı. 



1

Tüm okullarımız kütüphaneli oldu

2

Zor ama kutsal Bir görevimiz var

3

Özel Yetenekler BİLSEM’DE buluştu

4

Sorumluluğumuzun bilincindeyiz

5

Kırıkkale MEM ödüle doymuyor

6

45 okulumuzda kütüphane yokmuş

7

Belediye’den eğitime Rehberlik hizmeti